Senso© memory pjene

Za osjećaj lebdenja i slatke snove.

Senso© Visco termoaktivna memory pjena (50kg/m3) 

Proizvodi se od poliuretana sa dodacima koji mu daju svojstvo prilagođavanja i oblikovanja prema težini i obliku ljudskog tijela. Senso© Visco memory pjena je termoaktivna, što znači da na nižim temperaturama postaje tvrđa odnosno mekša na višim. Ovim reakcijama na temperaturu i pritisak, pjena se oblikuje tj. “pamti” i vraća u prvobitni položaj, raspoređuje pravilno težinu tijela i smanjuje pritisak na kralježnicu. Naziva se i terapeutskom zbog dugogodišnje primjene u medicini za sprječavanje dekubitusa, a preporučuje se i osobama koje imaju probleme s alergijama.

Spavanje na madracu od Senso© Visco memory pjene najviše nalikuje lebdenju i to upravo zbog pravilne raspodjele pritiska tijela, što jamči nevjerovatnu udobnost spavanja.

Senso© Visco termoaktivna HD memory pjena (80kg/m3)

Većina madraca na tržištu koristi pjene manje gustoće - 50 kg/mi manje, to su pjene srednje gustoće i srednje kvalitete u odnosu na pjenu visoke gustoće (HD-High density) 80 kg/m3. Senso© Visco termoaktivna HD memory pjena ima povećanu gustoću što utječe na njenu kvalitetu, dugotrajnost i poboljšana anatomska svojstva. Memory pjene visoke gustoće predstavljaju vrhunac udobnosti i zdravstvenih dobrobiti, a to dokazuje i činjenica da se Senso© Visco termoaktivna HD memory pjena ugrađuje samo u visokoluksuzne i medicinske madrace. Savršena prilagodljivost tijelu, smanjenje točke pritiska, poboljšana cirkulacija, ublažavanje bolova u leđima, vratu i ramenima, samo su neke od mnogih prednosti korištenja memory pjene. Udobnost, neometan san, buđenje sa osjećajem lakoće i poletnosti, dobro raspoloženje tokom cijelog dana su dobrobiti koje se osjete već nakon prve noći upotrebe SENSO© jastuka i madraca!